Trygga hem men svåra vägar

Begreppet tryggt hem är väldigt laddat. Men vad jag menar är den sortens hem där barnen inte kan skada sig. Det finns väldigt många enkla sätt att barnsäkra sitt hem. Mest uppenbart är antagligen att se till så att små barn inte har tillgång till de lådor där det finns vassa köksredskap. Därför ser man alltid till att möblera om så att det skadliga blir mest svårtillgängligt.

Utöver detta vill man så klart se till att barnet inte kommer i kontakt med något strömförande. Att sätta petskydd i lågt belägna strömuttag är enkelt och billigt. IKEA’s skydd är extremt prisvärda. En uppsättning räcker ett helt liv.

Mer problematiskt kan vara att säkra utemiljön. Särskilt om man bor i närheten av en bilväg. Jag har problemet att bilar kör förbi i ganska hög hastighet. Och har man nyfikna barn finns alltid risken att någon tar sig ut på vägen. Har inte någon bra lösning på detta problem. Kommunen bryr sig iallafall inte. Vet att vissa ställer ut gamla trehjulingar eller sätter upp egna skyltar. Men det verkar inte ha någon effekt.

Förstår inte varför folk kör så fort förbi hus. Tycker att det borde ligga i allas intresse att se till att miljön är säker. Har ni någon lösning på detta dilemma? Det går liksom inte att banka in respekt. Vilket får mig att tänka på ett citat från Skalman – vett går inte att banka i, det går bara att banka ur. Men, nåväl. Jag får fundera vidare.